00 - Allmänt kaninprat

Vill gärna ha två honor, men..

2016-07-27 14:32 #0 av: thindraisrad

Jag ska antagligen  köpa två hermelinkaniner i vår och det jag vill ha är två honor. 

Dock är det många som säger att det är bättre att köpa en hane kastrera och sen köpa en hona. Jag vill gärna inte ha något strul med att sätta ihop kaniner och ha flera burar, det kommer finnas en 120cm bur och kaninerna kommer få springa omkring på golvet i en hage eller liknande.

Min plan är att köpa två honor, kullsyskon, när de blir könsmogna sterilisera dem och sedan ha de som innekaniner (men träna dem att gå i sele så att jag kan gå ut i skogen med dem). 

Vill heller inte ha ungar (tio dvärghamstrar..) och jag vill gärna kunna mysa med kaninerna, t.ex sitta med dem i sängen och se på film eller nåt. Jag har tänkt köpa kaninerna ifrån Teddytassen men jag behöver fortfarande prata lite mer med min mamma och kontakta dem. 

Har ni några hermeliner från Teddytassen och är de snälla? Tycker ni att det funkar lika bra med två honor?

Anmäl
2016-07-27 14:35 #1 av: [Belliszz]

Har fått höra att tebbytassen har kaniner med betfel så hade inte köpt där.

Har en bekant som har hermeliner. Något speciellt du söker? 

Anmäl
2016-07-27 14:41 #2 av: thindraisrad

#1 Gärna japantecknad eller någon "naturlig" färg. Eftersom jag och min mamma inte har bestämt när vi ska ha kaniner riktigt än så kan jag inte säga allt för säkert. 

Var finns hermelinerna?

Anmäl
2016-07-27 14:49 #3 av: [Belliszz]

#2
Mellan Kungälv och Lilla Edet. 
Okej hon har svart vit hermeliner men hon har viltgråa Dvärgvädur med, samt harkorsningar och Tan. Hon har någon lejonhuvad med. Ja hon har en massa haha. Vill du kan jag skicka hennes info i PM så kan du kontakta henne?

Men hon säger samma som jag. De finna aldrig en garanti på att 2 honor inte kommer bråka. Men om man har tex en stor bur där dom inte går på varandra och en stor hage så är de mindre risk. Men de är något man alltid måste ha i tanken. 

Anmäl
2016-07-27 15:00 #4 av: thindraisrad

#3 Kommer hon ta fler kullar på hermelinkanin? Vill kunna diskutera och ta reda på lite mer info innan jag kontaktar någon uppfödare (: 

Håller på och läser om teddytassen.. verkar väldigt synd då det ligger knappt 5 minuter från mig.

Anmäl
2016-07-27 15:04 #5 av: [Belliszz]

#5 

Jag pmar dig

Anmäl
2016-07-28 07:54 #6 av: Netherlanddwarf

Jag har en hermelinhona från Teddytassen. Jag hade två innan, men den ena gick bort i början av året. Båda är/var genomsnälla och jättemysiga. Ingen av kaninerna hade bettfel.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.