08 - Off Topic

Namninsamling för katters rätt att leva!

2013-08-31 22:44 #0 av: [eskils]

Jag tror de flesta djurägare kan känna med djur som har det svårt, även om det inte är den sortens djur som man själv har hemma.

Sedan i våras pågår en viktig namninsamling för hemlösa katters rätt till liv:

Sluta avliva katter för mina skattepengar!

"Varje år dödas tusentals friska, hemlösa katter slentrianmässigt på order av våra Länsstyrelser. Detta sker utan att katterna först har undersökts och bedömts på ett professionellt sätt. Som försvar hänvisas ofta till studier som - efter kontakt med forskarna - visat sig vara misstolkade av länsstyrelserna."

Länsstyrelserna anser att katter som är rädda efter infångandet ska dödas! Om man ger katterna tid och vänligt bemötande så brukar den rädslan försvinna efter ett tag. Men Länsstyrelserna vill inte ge dem tid, och vill inte heller samarbeta med ideella kattföreningar, som har erfarenhet av rädda katter...

Med många namn på protestlistan kan vi tillsammans hjälpa de ca 150.000 hemlösa katterna och höja kattens status i samhället. Så skriv på och sprid listan du också! Blomma Glöm inte att bekräfta din signatur via det mail du får till uppgiven e-postadress. Du kan vara anonym.

Namninsamlingen pågår till årsskiftet. Men nu på måndag, efter Hittekattens Dag den 1 september, överlämnas den med de namn som kommit in då till riksdag, regering, Jordbruksverket och Länsstyrelserna. Just nu har 8.459 djurvänner skrivit på listan. 

Friska hemlösa katter har rätt att leva! Att vara rädd är ingen sjukdom!

(Hjälper till att sprida uppropet. Mer finns att läsa på t ex hittekatter.ifokus i tråden Stoppa Avlivningen av Hemlösa Katter!) 

Anmäl
2013-11-30 16:07 #1 av: [eskils]

Idag firas Kattens Dag i hela Sverige! KattHjärta Partajar 

Du kan hedra katten genom att skriva på namninsamlingen för att alla katter har rätt att leva, även de hemlösa katterna. Länsstyrelserna anser ju nämligen att dessa bortsprungna och övergivna katter, och deras ungar, ska infångas och avlivas, för skattepengar... Det finns många andra, civiliserade, sätt att komma tillrätta med problemet, och som tillämpas i andra länder.

Hittills har 10.862 personer skrivit på namninsamlingen i protest mot dödandet. Skriv på du också, och sprid listan till vänner och bekanta! Det är alldeles gratis och du kan vara anonym om du vill. Hjälp oss hjälpa! Tack på förhand - här är länken:

http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar

Och vill du läsa om EN GLÄDJANDE DOM häromveckan i Förvaltningsrätten i Göteborg, där katterna vann och Länsstyrelsen förlorade på alla punkter - då kan du läsa här:

http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/viktig-dom-har-fallit-i-trn-tvist

Anmäl
2014-04-17 12:29 #2 av: eskils

Hej igen djurvänner! Sol

Namninsamlingen går vidare för att vi ska få ett djurskydd värt namnet i Sverige. Inte mindre än 16.357 personer har nu skrivit på för att våra skattepengar ska användas till bättre saker än att döda friska katter. Skriv på du också om du inte redan har gjort det, och sprid insamlingen till vänner och bekanta! Du kan vara helt anonym om du vill. Kom ihåg att bekräfta i svarsmailet som kommer.

Namninsamlingen avslutas på valdagen den 14 september. Då kommer den att inlämnas till Länsstyrelser, Jordbruksverket och samtliga riksdagspartier.

Katterna tackar så mycket för din hjälp! HjärtaBlomma  Varje underskrift är viktig och kan göra skillnad. 

Här är länken till namninsamlingen.

Stort tack igen för din hjälp!!! Kramas

(Den tråd i hittekatter.ifokus som jag hänvisar till i #0 har stängts för att den blev full, och har ersatts av denna.)


Anmäl
2014-08-16 15:49 #3 av: eskils

Just nu har namninsamlingen fått inte mindre än 17.946 underskrifter! Sol

Det är bara knappt en månad kvar tills namninsamlingstexten med alla underskrifter ska lämnas in till riksdagspolitiker och myndigheter. Vi har alla chanser att få ihop både 18.000, 19.000 och kanske 20.000 underskrifter tills dess. Ju fler underskrifter, desto mer lyssnar de på oss - och desto större chans har de övergivna och bortsprungna katterna att få leva!  Katt Det finns ju faktiskt andra sätt att minska antalet hemlösa katter än att döda dem på det bestialiska sätt som nu pågår...

Skriv på du också om du inte redan gjort det, och sprid namninsamlingen till alla sympatiska människor du känner. Du kanske känner någon, t ex äldre person, som inte har dator/mobil? Fråga honom/henne om du får skriva hans/hennes namn på listan också med din dator/mobil.

Du som är eller känner en reporter: försök få in en notis eller artikel om namninsamlingen i tidningen! Får idé

Stort och varmt TACK till alla som hjälper till att rädda katternas liv! Hjärta

Här är länken: 

http://www.skrivunder.com/signatures/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar/start/6570


Anmäl
2014-09-07 14:25 #4 av: eskils

SISTA VECKAN nu innan namninsamlingen avslutas, söndag den 14 september.

Du har fortfarande chansen att med din underskrift stödja detta upprop för ett  djurskydd värt namnet - ett civiliserat djurskydd där katter får hjälp till ett gott liv istället för att dödas. Sprid gärna länken till djurvänner i din omgivning. Tack för hjälpen! Blomma

http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar

Just nu har inte mindre än 20.470 personer skrivit under. Hjärta


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.