Annons:
Etikettövrigt
Läst 6431 ggr
RebeccaG
2013-09-02 20:26

Transport

Som köpare & säljare bor man tyvärr sällan grannar. Vem ska egentligen tranportera & hur löser man transport?

Bild av FlutterShy

När man som uppfödare får ett meddelande om att någon är intresserade av att köpa en kanin, betyder inte det automatiskt att man sätter sig i bilen & kör 60 mil till köparen för att kaninen ska få komma fram. 

Många uppfödare åker iväg med jämna mellanrum & träffar andra kaninmänniskor som själva åker åt andra håll i landet, än vad man själv har möjlighet till, det innebär att om du som köpare lägger manken till kan du hitta transport för den kanin du vill ha. Det GÅR att lösa, säljaren/uppfödaren ska inte behöva ordna den biten åt köparen, det är inte en uppfödares jobb.
Missförstå mig rätt, många säljare/uppfödare hjälper mer än gärna till, men det man önskar kommer knappast att serveras på silverfat. 
Många, om inte alla uppfödare, ger ingen posetiv respons till folk som skriver: "Kan du köra kaninen till Luleå?", elller "kan du lämna av kaninen här?"(När "här" innebär kanske 50 mil bort…)

Är man intresserad av att köpa en kanin så gör man allt man kan för att hitta transport själv, i stället för att lägga den biten på säljaren. Skriver säljaren i en annons att det nog går att lösa transport, så betyder det inte att säljaren har kontrakt med en transportfirma, utan att det som sagt kan gå att lösa om man lägger manken till. 
T.ex. På en utställning i år kom det kaninmänniskor från både Gotland, Öland & Skåne, utställningen hölls i Alingsås, strax utansför Göteborg, hade man behövt transport hade ett mejl kunna lösa hela den biten. 
Kaninmänniskor, vet att man ofta kan behöva hjälp med transport av en kanin man vill köpa, så blir man kontaktad av någon som vill köpa en kanin av en viss person, hjälper man gärna till - man har själv varit personen som behövt hjälp & allt gått får man åter.

Nästa gång någon skriver en köpes-annons eller svarar på en annons om en kanin du är intresserad av, skriv helst inte… 

  • Kaninen bör finnas i närheten av eller kunna fixas till *plats*
  • Kan DU köra/fixa transport till *plats*

En uppfödare/säljare blir mycket trevligare att prata med om man istället skriver: 

  • Jag bor i *plats*, det finns ingen möjlighet att du ska till en utställning snart? 

  • Jag ska till utställningen *datum/plats* du ska inte dit/vet någon som ska dit så transport kan lösas så?

  • Jag kan ordna transport *sträcka*, men det är fortfarande en bit bort. Skulle du kunna hjälpa mig få kaninen till något ställe där min transport kan hämta upp kaninen?

Ibland är det trixigt & ett riktigt pussel, men vill du verkligen ha kaninen så försök pussla & trixa dig fram med transport.

Bild av Anoki

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad
Mina kaninselar m.m. | Min blogg | Min uppfödning 
| Youtube

Annons:
JessicaOlin
2013-09-11 12:31
#1

Jätte bra :)

Pojke - April 2016 💙
Pojke - BF 2022 💙

Tjeckoslovakisk varghund- 2014 🐶

RebeccaG
2013-09-11 12:33
#2

#1 Tack😊
Jag tycker det är ett problem som jag stöter på allt för ofta & är smått frustrerande att sitta och behöva förklara för ev. köpare vrf man inte kan köra 60 mil för att lämna en kanin😛

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad
Mina kaninselar m.m. | Min blogg | Min uppfödning 
| Youtube

JessicaOlin
2013-09-11 12:39
#3

#2;Precis är man intresserad så ska man kunna ha transportbeller kolla runt efter de Att köra 60 mil dit och 50 mil hem ärb120 mil och de är ganska långt då :)

Pojke - April 2016 💙
Pojke - BF 2022 💙

Tjeckoslovakisk varghund- 2014 🐶

marsvins
2014-02-04 20:10
#4

bra artikel!

råttor är inte äckliga bara äckligt underbara🙂

Upp till toppen
Annons: